3 Nisan 2010 Cumartesi

Büyük Maçı Chelsea aldı!

Chelsea, Premier Lig’in 33. haftasında lider Manchester United’ı deplasmanda 2-1 mağlup ederek liderlik koltuğuna oturdu.

İngiltere Premier Lig’in 33. haftasında şampiyonluğun en güçlü iki adayı Manchester United ile Chelsea, Old Trafford’ta karşı karşıya geldi. 

Konuk ekip Chelsea, devlerin mücadelesinden Cole ve Drogba’nın golleriyle 2-1 galip ayrılmayı başardı. Chelsea, kırmızı şeytanları 2005 yılından sonra ilk kez Old Trafford’ta mağlup etti.
Haftaya Chelsea’nin 1 puan önünde zirvede giren Manchester United, seyircisi önünde en yakın takipçisini mağlup ederek puan farkını açmak amacıyla sahaya çıktı. Chelsea ise, liderlik koltuğunu yeniden ele geçirme hesapları yaparak Manchester United deplasmanına geldi.
Wayne Rooney’den yoksun mücadele eden Manchester United karşısında maça iyi başlayan Chelsea oldu. Konuk ekip, 20. dakikada Joe Cole’ün kaydettiği golle 1-0 öne geçti.
İlk yarıda başka gol sesi çıkmazken, konuk ekip Chelsea soyunma odasına 1-0’lık üstünlükle gitti.
İkinci yarıda Manchester United beraberlik golünü ararken, Chelsea’de ikinci yarıda oyuna giren Didier Drogba, 78. dakikada kırmızı şeytanların savunmada yaptığı hatayı affetmedi ve topu ağlarla buluşturarak skoru 2-0 yaptı.
Bu dakikadan sonra daha fazla risk alarak ileri çıkmaya başlayan Manchester United, aradığı golü 81. dakikada Macheda ile buldu: 1-2.
Kalan sürede ev sahibi Manchester United rakip kalede büyük bir baskı kurmasına rağmen başka gol bulamadı ve Chelsea sahadan 2-1 galip ayrıldı.
Bu sonuçla Chelsea puanını 74’e çıkartarak liderlik koltuğuna otururken, 72 puanda kalan Manchester United ikinci sıraya indi.

0 yorum:

Yorum Gönder