8 Nisan 2010 Perşembe

Glatasaray Yıkıldı

Galatasaray, son dakikada yediği golle Sivasspor'la 1-1 berabere kaldı ve şampiyonluk umutlarını iyice tüketti.

Sarı kırmızılılarda Keita en uçta görev aldı. Onu Dos Santos ve Ayhan destekleme görevini almıştı. Galatasaray ilk tehlikeyi 9 dakikada yakaladı. Keita ile Dos Santos'un paslaşması sonrası Fildişili oyuncunun sert ortasında kimse topa dokunamadı. Bu ataktan 8 dakika sonra Galatasaray golü buldu. Ayhan'ın güzel pasıyla ceza sahasına giren Barış güzel bir vuruşla topu ağlara yolladı. Bu golden 2 dakika sonra Dos Santos sağ kanatta son çizgiye indi, Sedat tarafından düşürüldü. Hakem faul kararı verdi, Meksikalı futbolcu topu direk kaleye gönderdi ancak sonuç alamadı..
22. dakikada bu kez Galatasaray kalecisi Aykut sahneye çıktı. Sol kanattan yapılan ortada Musa ceza sahası içinde bomboş pozisyonda kafayı vurdu, Aykut ayaklarıyla mutlak bir golü önledi. Ve Rijkaard'a mesaj yolladı. Sivasspor uzun zamandır forma giyemeyen Hakan Balta'nın durgunluğunu kullanmak için sol kanattan atak yapmayı denedi. Özellikle Musa bu kanadı en çok kullanan isim oldu ilk yarıda..
Dos Santos 31. dakikada sağ kanatta bomboş bir koridor buldu ceza sahasına kadar girdi, ama 2 haftadır yapamadığı gibi yine atağı golle sonuçlandıramadı. Sarı-kırmızılılar ilk yarıda defans kalabalık tutup, Dos Santos ve Keita ile bulduğu boş alanları değerlendirmeyi düşündü. Maçın 39. dakikasında böyle bir alan bulan Keita savunma arkasına sarktı sağ çaprazdan vuruşunda top üstten auta çıktı. Galatasaray'ın özellikle ilk yarının son dakikalarda yaptığı güzel paslaşmalar, az sayıda bulunan sarı-kırmızılı taraftarlar tarafından alkışlandı.
43. dakikada Yasin'in büyük hatasında Keita topu kaptı, pasını ceza sahasında bomboş pozisyondaki Mustafa Sarp'a atmak istedi ancak topu Mustafa'nın gerisine atınca top defanstan sekti, geriden gelen Giovani'nin şutunda top yandan az farkla auta çıktı.

0 yorum:

Yorum Gönder